Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / De kenmerken van een e-scooter

De kenmerken van een e-scooter

Sharing is caring

De grootte van het wiel van een tweewielig voertuig bepaalt hoe stabiel de wielen zullen zijn wanneer de scooter of motorfiets op hoge snelheid rijdt. De wielmaat van een motorfiets is 16” of groter. Dit maakt de motorfiets een stuk stabieler bij het rijden op hogere snelheid. Een scooter heeft een wielmaat die varieert van 10” tot 16”. De wielmaat van scooters is klein en dit maakt de scooter relatief onstabiel als hij op hoge snelheid rijdt. Scooters zijn ook niet geschikt voor ruw terrein vanwege hun kleine banden- en wielmaat.

Snelheid

De snelheid van een motorfiets of een scooter is afhankelijk van het type motor dat de scooter of motorfiets heeft. Of je nu naar een motorfiets of scooter kijkt, de snelheid wordt bepaald door de grootte van de motor. Je zult echter kleinere bandenmaten vinden op scooters die zijn ontworpen voor de lagere snelheden. Ongeacht of je specifiek naar een scooter of motorfiets kijkt, het frame en de componenten worden groter naarmate de motor die snelheden ondersteunt. De belangrijkste afhaalmogelijkheid hier is dat je langzamere of snellere opties kunt vinden in beide categorieën - scooters en motorfietsen.

Brandstofefficiëntie

Het brandstofverbruik van een motorfiets is hoe ver (dwz de afstand) een bepaalde hoeveelheid brandstof of gas kan gaan. Hoe hoger de verplaatsingsnummers, vertaalt zich in hoeveel extra gas het tweewielige voertuig verbruikt. De meeste scooters in het 50cc-bereik halen meer dan 100 mijl per gallon (mpg) gas, terwijl een motorfiets met een hoog cc het brandstofverbruik van een sedan (40-60 mpg) krijgt. Motorfietsen hebben een gemiddeld brandstofverbruik van ongeveer 44 mpg. Nieuwe modellen hebben echter nu tot een gemiddelde van 85 mpg. Een scooter heeft een goede kilometerstand en is daardoor zuiniger dan een motorfiets. Sommige scootermodellen hebben een brandstofverbruik van gemiddeld ongeveer 132 mpg.

Opslag

Opslag tijdens het rijden is voor beide van groot belang! Motorfietsen hebben weinig tot geen opslagruimte vanwege de manier waarop het frame, de motor en het zadel zijn opgesteld. Rekken en tassen zijn toegevoegd om opslag mogelijk te maken. Helmen zijn meestal vastgemaakt aan de fiets. Scooters hebben een opbergvak dat te vinden is onder het zadel van de e-scooter Pijnacker-Nootdorp. De grootte van de opslagruimte varieert met het model en het merk van de scooter. Bij scooters onder de 200cc past er geen integraalhelm onder, terwijl er boven maximaal 2 integraalhelmen passen. Rekken kunnen ook op scooters aan de voor- en achterkant worden gebruikt en tassen worden minder vaak gezien.